--------------------------

 

 


.
Részvételi szándék

Amennyiben kistérségi vagy felsőoktatási oldalról szeretne bekapcsolódni a programba, kérjük, keresse a MITE elnökét, Németh Nándort.

Telefon: 06/30/376-7206
e-mail: info@mitemuhely.hu

 

A programot bemutató animációs kisfilmet itt tekintheti meg.

 

 

Segédanyag Egerből

 

Az Eszterházy Károly Főiskola Földrajz tanszékének segédanyaga a kistérségi munka hatékonyabb elvégzéséhez.

 

Az Eszterházy Károly Főiskola Földrajz tanszéke munkája során az egyik fontos küldetésének tartja, hogy a mindennapokban elmaradottnak nevezett kisrégiók fejlesztését elősegítse. Nagyon sok esetben a leghátrányosabb helyzetűnek nevezett kistérségek vezetői, vállalkozói és lakosai nem is sejtik, nem is gondolják, hogy milyen természeti és hagyományos társadalmi értékekkel rendelkeznek és milyen élhető jövőt alakíthatnak ki a Magyarország egy kisebb szegletében.
A mai világban az úgynevezett jóléti társadalom megteremtése lebeg a területfejlesztők szeme előtt, azonban célszerű tudatosítani az emberekben, hogy a természet megbecsülésével lehet egyszerűen-boldogan kis helyi társadalmakat és ezzel összhangban működő lokális gazdaságokat kiépíteni.
Kiadványunk tudományos eredményeket ismertetve a helyi társadalmak és gazdaságok felépítésében kíván segíteni, amely egy hosszan tartó munka kezdeti fázisának tekinthető. Információs tüzetünkben a terület- és településmarketing alkalmazását, a tematikus turisztikai utak kiépítését és a helyi termékfejlesztés fontosságát mutatjuk be, amelyek gyakorlati alkalmazásának elterjesztése a jövő kiemelt feladata, különös tekintettel a fiatalabb generációk irányába.

 

LETÖLTÉS