--------------------------

 

 


.
Részvételi szándék

Amennyiben kistérségi vagy felsőoktatási oldalról szeretne bekapcsolódni a programba, kérjük, keresse a MITE elnökét, Németh Nándort.

Telefon: 06/30/376-7206
e-mail: info@mitemuhely.hu

 

A programot bemutató animációs kisfilmet itt tekintheti meg.

 

 

Az EKF TTK Földrajz Tanszékének bemutatása

 

Az Eszterházy Károly Főiskola jogelődjét 1948-ban alapították Debrecenben, az egyetem részeként. Egy évvel később, már Egerben működött Egri Pedagógia Főiskola néven. A földrajz szak a képzés indításától napjainkig folyamatosan létezik. Tanszékünk első tanszékvezetője Dr. Udvarhelyi Károly a magyar földrajztanárképzés meghatározó egyénisége volt. Az elmúlt évtizedekben több ezer tanár szerezte meg a földrajztanári oklevelét főiskolánkon. Többen közülük később egyetemi diplomát, egyetemi doktori címet és tudományos fokozatot is szereztek. E tények is öregbítették földrajztanár képzésünk országosan elfogadott jó hírét.

 

Oktatásunkban a 2000/2001-es tanévben került bevezetésre részképzésként a terület- és településfejlesztő szakirány. Erre az innovációra azért került sor, hogy végzett hallgatóink számára a tanári végzettségen kívül a megújuló munkaerőpiacon is versenyképes tudást szerezzenek. A képzés keretében ismereteket szereznek a területi tervezésről és irányításról, a projektek lebonyolításáról, koordinálásáról, fejlesztési tervek készítéséről, pályázatok írásáról, szakértői anyagok készítéséről stb.

Ezen a nyomon haladva dolgoztuk ki 2004-2005 folyamán az új típusú 3 éves területfejlesztő (BSc) geográfus képzésünket. Az új képzés kialakításában együttműködtünk a többi hazai, geográfus képzést folytató egyetemmel és főiskolával a HEFOP/2004/3.3 pályázat keretében.

 

A Tanszék partnerei