--------------------------

 

 


.
Részvételi szándék

Amennyiben kistérségi vagy felsőoktatási oldalról szeretne bekapcsolódni a programba, kérjük, keresse a MITE elnökét, Németh Nándort.

Telefon: 06/30/376-7206
e-mail: info@mitemuhely.hu

 

A programot bemutató animációs kisfilmet itt tekintheti meg.

 

 

A területfejlesztés régi, új lehetőségei és az LHH kistérségek

 

Időpont: 2010. augusztus 27. péntek, 9.30-16.30
Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár, 8693 Lengyeltóti, Rákóczi Ferenc út 22.
Rendezők: Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás, Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajz- és Földtudományi Intézet, Hétfa Kutatóintézet, ELTE Földrajz Alumni, MITE
Meghívottak között szerepelnek: állami intézmények, helyi és területi önkormányzatok, szakmai cégek, kutatóintézetek, egyetemek területfejlesztéshez kötődő szereplői.

 

A rendezvény célja:
E találkozó alkalmával egy kisebb fórumot szeretnénk teremteni a területfejlesztési szereplők számára, hogy – rövid témaindítók után – elmondhassák, kifejthessék véleményüket a terület- és vidékfejlesztés aktuális ügyeiről, és ehhez kapcsolódva a kistérségek, ezen belül a hátrányos helyzetű kistérségek jelenlegi és jövőbeli szerepéről, lehetőségeiről. Nem formális előadásokat tartunk, hanem kötetlenebb eszmecserét célozunk meg. (Az alkalmon részt vesz huszonkét, nyári társadalom-földrajzi terepgyakorlatát a kistérségben töltő ELTE földrajz szakos hallgató is.)

 

A program:
9 órától Regisztráció
9.30-12.00 A területfejlesztés helye és szerepe az új kormányzati struktúrában: mi maradt meg a korábbi intézményrendszerből, mi és hogyan alakult át, kik az új szereplők?
A területfejlesztés aktuális céljai: az Új Széchenyi Terv szerepe és az átalakuló ÚMFT
/szünetet időnként közbeiktatunk/
12.00-14.00 Ebéd
14.00-16.30 A hátrányos és leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési lehetőségei, problémáik kezelése az ÚMFT-ben: mit mutat a múlt, és mit hoz a jövő?
/szünetet időnként közbeiktatunk/

Kérjük, részvételi szándékodat/szándékát email-ben jelezd/jelezze az alábbi címen:
poganyvolgy@gmail.com augusztus 24., kedd estig. Köszönjük.
A részvétel díjmentes. Hívják el szakmabeli kollégáikat is.