Eseménynaptár- Pályázatfigyelő -

Az Egyesület tartós közérdekű céljai

Az Egyesület az alábbi célok szerinti tevékenységeket végzi:

1. tudományos tevékenység, kutatás;

2. nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés;

3. környezetvédelem;

4. hátrányos helyzetu csoportok társadalmi esélyegyenloségének elosegítése;

5. munkaeropiacon hátrányos helyzetu rétegek képzésének, foglalkoztatásának elosegítése;

6. euroatlanti integráció elosegítése;


Az Egyesület céljai:

Helyi gazdaságfejlesztés
A terület- és vidékfejlesztés, mint kiemelt fontosságú társadalmi tevékenység szereploi közötti információáramlás elosegítése, illetve hatékonyabbá tétele. Korunk kihívásaihoz alkalmazkodó vidéki jövedelemszerzo tevékenységek támogatása ismeretterjesztéssel, képzésekkel, helyi termékek fejlesztésévelés, továbbá a vidék tárgyi és szellemi örökségének védelme és megorzése.

Turizmus
Az ország eddig mind társadalmi, mind természeti szempontok szerint feltáratlannak ítélheto, illetve kevéssé ismert, de turisztikai értékkel rendelkezo területeinek felkutatása. A fenntartható turizmus, az agro- és ökoturizmus népszerusítése hazánkban és határainkon kívül, különös tekintettel az ifjúság körében.

Foglalkoztatás
A munkaeropiaci-integráció, és helyi, regionális valamint országos szintu foglalkoztatottság-növelés segítése képzéssel, oktatással, tájékoztatással különös tekintettel a vidéki hátrányos helyzetben lévo emberek körében.

Környezetvédelem
Megkülönböztetett figyelmet fordítunk a környezetvédelmi alapokra helyezett ipar és mezogazdaság kialakulására, a megújuló energiaforrások népszerusítésére. Természeti és épített környezetünk védelme. Fenntartható életformák és környezetterhelést csökkento tevékenységek elterjedésének elosegítése.

Innováció
A mindent áthatoló innováció népszerusítése, a kutatás-fejlesztés gazdasági hasznosságának tudatosítása különösen a fiatalok körében.

© 2002 MITE - Utolsó módosítás:
2011.02.07. 18:15

Ajánlott felbontás: 1024x768