Eseménynaptár- Pályázatfigyelő -

TÁMOP-2.6.2-12/1-2013-0041 Kapacitásfejlesztés a Magyar Idegenforgalmi és Területfejlesztési EgyesületnélA Magyar Idegenforgalmi és Területfejlesztési Egyesület a „Munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó civil szerveztek kapacitásának megerősítése - konvergencia régiók, civil, továbbá közhasznú nonprofit gazdasági társaságok standarizált munkaerő-piaci szolgáltatásnyújtásához szükséges fejlesztések” című pályázaton 6 992 600 Ft támogatást nyert el az alábbi program megvalósításra. A projekt 2013. július 01. - 2014. június 30. között valósul meg. A támogatás mértéke a Projekt elszámolható összköltségének 100%.

A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

A támogatás célja a munkaerő-piaci szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek fejlesztése, a szolgáltatói kapacitások megerősítése különösen a hátrányos helyzetű térségekben.

A támogatás a szervezetek belső kapacitásainak erősítésével, a szervezeti kultúra fejlesztésével az érintett szervezetek által nyújtott szolgáltatások minőségének javítását, a változó társadalmi és gazdasági feltételekhez való igazodását, szakmai innovációs képességének megerősödését szolgálja. A fejlesztés eredményeképpen a civil szervezeteknek nagyobb esélye lesz a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (továbbiakban NFSZ) által működtetett munkaerő-piaci szolgáltatások rendszerébe való bekapcsolódásra és/vagy az innovatív foglalkoztatási kezdeményezések kidolgozására, megvalósítására. A munkaerő piaci szolgáltatásokhoz kapcsolódó minőségirányítási rendszer alkalmazására történő felkészüléssel biztosítható, hogy az ország egész területén azonos színvonalú szolgáltatásokat kapjanak az álláskeresők.

A pályázat egyik célkitűzése, hogy a munkaerő-piaci szolgáltatások sztenderdjei szerint elkészüljön az egyesület szervezetfejlesztési terve és kidolgozásra, majd bevezetésre kerüljenek a munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtásához szükséges minőségbiztosítási rendszerek. A projekt során bevezetésre kerülő és tanúsítani kívánt munkaerő-piaci sztenderdek, melyek sora a projekt lezárásáig még bővülni fog:

A MITE hosszú távú célja, hogy erősítve szolgáltatói szerepét az államilag finanszírozott munkaerő-piaci szolgáltatások biztosításában hozzájáruljon a szolgáltatások minőségének és elérhetőségének javításához.

A pályázatunkban foglalt tevékenységek megvalósításával a vidéki jövedelemszerző tevékenységeket végző, elsősorban fiatalok helyzetén szeretnénk javítani. A projekt során az egyesület elsősorban Tolna, Baranya és Somogy megyei önkormányzatokkal, önkormányzati intézményekkel és önkormányzati tulajdonú cégekkel, továbbá a térségben működő civil szervezetekkel, mint fogadó intézményekkel meglévő együttműködésekre építi a munkatapasztalati kapcsolatrendszerét, de emellett dolgozunk további közintézmények, önkormányzati tulajdonú cégek, szociális- és gyermekjóléti feladatellátásban résztvevő szerveztek projektbe történő bevonásán.


MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÁSAINK

SZABÁLYZATOK

ELEKTRONIKUS "JÓGYAKORLAT" GYŰJTEMÉNY

Megvalósított tevékenységek, elért eredmények:
© 2002 MITE - Utolsó módosítás:
2011.02.07. 18:15

Ajánlott felbontás: 1024x768