Eseménynaptár- Pályázatfigyelő -

TÁMOP-1.4.3-12/1-2013-0185 Hátrányos helyzetu fiatalok foglalkoztatása GyulajonA Magyar Idegenforgalmi és Területfejlesztési Egyesület a TÁMOP-1.4.3-12/1 számú "Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok támogatása" című pályázaton Gyulaj Község Önkormányzatának konzorciumi partnereként 19 992 800,- Ft támogatást nyert el a közös program megvalósításra. A projekt 2014. május 01. - 2015. október 31. között valósul meg. A támogatás mértéke a Projekt elszámolható összköltségének 100%.

A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.Programunk elsősorban hátrányos kistelepüléseken élő fiataloknak szól, akik többnyire a foglalkoztatáshoz szükséges kompetenciák, szaktudás és munkatapasztalat hiányában bizonytalan jövőképpel rendelkeznek. A programban részt vevő településeket a hátrányos helyzet, a munkahelyhiány, a roma népesség országos átlagon felüli aránya jellemzi, de emellett mindegyikről elmondható, hogy a településvezetők több éve felismerték, hogy a társadalmi és gazdasági problémáikból a kivezető utat a mezőgazdasági alapú helyi gazdaságfejlesztés jelenti.
A programba bevont 170 fiatal közül 64 fő képzése, 6 fő foglalkoztatása valósul meg, miközben működtetjük a térségi specifikus igényekre és problémákra választ adó, adoptálható rendszert és módszertanát, melynek neve: Helyi Gazdasági és Vállalkozási Kezdeményezés ("Gyors Reagálási Program", 1996 USA).
A gyulaji önkormányzat által kialakításra kerül egy Közösségi Tartósító Üzem, ahol az önkormányzat már korábban beindított és sikeres programjaiban megtermelt alapélelmiszerek kerülnek feldolgozásra az önkormányzat közétkeztetése számára. A kertészeti gyakorlati ismereteket szintén a már működő önkormányzati gazdaságban fogják megszerezni a célcsoporttagok, a Közösségi Tartósító Üzemben a zöldség és gyümölcs feldolgozásának kisüzemi és háztáji módszereit adjuk át nekik szakemberek segítségével.

© 2002 MITE - Utolsó módosítás:
2011.02.07. 18:15

Ajánlott felbontás: 1024x768